Da li se gasi JP „Sportska hala“ u Žitorađi?

halaVeć neko vreme po opštinskim sokacima i kuloarima kruže priče o gašenju Javnog preduzeća „Sportska hala“ Žitorađa. A kad nešto počne da se priča, naš narod kaže-nije za džabe.

Radnici zabrinuti. Nekima je malo ostalo do penzije, neki nemaju dovoljno godina ili radnog staža, neki su, nakon višegodišnjeg prebiranja i čekanja redova po biroima, dočekali da se napokon zaposle i da pošteno zarade za svoje parče hleba kad…eto. Kažu, Hala će da se ugasi.

„Šta ćemo, kako da platimo račune, da izdržavamo porodice? Kako da kupim detetu ponekad neku igračku i čokoladu? Još uvek nemam pravo na penziju, fali mi još neka godina radnog staža, niko neće da me zaposli u ovim godinama i gde ću sad ja? Da l ćemo ostati na ulici? Šta će biti sa nama ako nam zatvore preduzeće? Da l ćemo ostati bez posla?“, pitaju se radnici. Hiljadu pitanja. I straha.

Neimuni na zabrinutost i uplašena lica radničke klase u ovom mestu, morali smo da reagujemo.

E pa, evo i odgovora. I to, od prvog čoveka opštine Žitorađa, Slađana Mladenovića.

-Otkud vam ta informacija? O Hali niko ništa nije pričao. Nije bilo reči o tome, ništa se nije polemisalo ni odlučivalo. Ako se nekad nešto i desi, bićete blagovremeno obavešteni. A radnike nećemo tako da pustimo, da ljudi izgube posao. Naš cilj je da zapošljavamo, a ne da otpuštamo, rekao je, kratko i jasno, predsednik opštine Žitorađa Slađan Mladenović.

I nama je, za sad, to dovoljno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *