Dan planete Zemlje biće obeležen uredjenjem zelenih površina uz trotoare u Doljevcu

Dan planete Zemlje 22.april u opštini Doljevac biće obeležen ekološkim projektom uredjenja zelenih površina duž nedavno uradjenih trotoara u Doljevcu. U akciju će biti uključeni lokalna samouprava Crveni krst Doljevac, Osnovna i Srednja škola u Doljevcu, Javna biblioteka, kao i Javno-komunalno preduzeće iz Doljevca, koje i koordinira ovu akciju.

Planirano je da sve površine uz trotoar, duž glavne ulice, koje su predvidjene za ozelenjavanje budu uredjene, od zgrade opštine do prokupačke pruge, a kako za Radio Koprijan kaže Danica Cvetković, komunalni inspektor, planirana je sadnja patuljastih četinara, ruža i drugog zelenila. Ona ujedno poziva sve volontere, mlade naročito,  da se uključe u ovu akciju i daju svoj doprinos u uredjenju i ulepšavanju prostora u kojem žive i rade.

Ujedno upozorava vozače da na površinama koje će biti oplemenjene zelenilom neće biti dozvoljeno parkiranje i da će svaki takav prekršaj biti sankcionisan.

Inače, Dan planete Zemlje obeležava se u više od 150 zemalja s ciljem povećanja svesti ljudi o ugroženosti životne sredine i odgovornosti za planetu na kojoj živimo, kao i kako bi se animirala šira javnost.

J.K.

One thought on “Dan planete Zemlje biće obeležen uredjenjem zelenih površina uz trotoare u Doljevcu”

  1. E sada lepo objavite novu vest i gde cete reci kako je rukovodstvo JKP Doljevac slagalo oko svega napisanog ovde.
    Ce poseju oni travu, kad na lipu rodji tresnja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *