Danas počinje polaganje male mature- Osmaci srećno!

Danas i u naredna dva dana osmaci polažu malu maturu, koja počinje testom iz srpskog jezika i književnosti, odnosno maternjeg jezika. Doljevačka škola “Vuk Karadžić” prema rečima nadležnih, spremno je dočekala polaganje prijemnog ispita i danas će 188 svršenih osnovaca pokazati znanje iz srpskog jezika. Polaganje počinje u 9 sati i đaci imaju 2 sata da reše test.

Zbog epidemiološke situacije, u učionici je dozvoljeno prisustvo do 12 učenika, uz dva dežurna nastavnika.

Nakon testa iz maternjeg jezika, u četvrtak sledi test iz matematike a u petak kombinovani. Kao i svake godine  test od 20 pitanja podeljen je na tri nivoa – osnovni srednji i napredni, a pitanja će biti otvorenog i zatvorenog tipa.  Ministar prosvete Branko Ružić ranije je najavio da će ovogodišnja mala matura imati više pitanja zatvorenog tipa.

U nedelju, 27. juna, učenici će moći da vide preliminarne rezultate na sajtu Moja srednja škola i istog dana moći će da podnesu elektronsku žalbu, prigovor prvostepenoj komisiji na određeni zadatak. Nakon toga u utorak, 29. juna, zaseda drugostepena komisija, a u petak će biti objavljeni konačni rezultati. U subotu i nedelju kreće popunjavanje liste želja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *