Deca deci: Paketići i predstava za siromašne i bolesne u Doljevcu

U organizaciji Crvenog krsta u Doljevcu, danas su u prostorijama Javne biblioteke, podeljeni novogodišnji paketići deci iz ugroženih porodica, korisnicima narodne kuhinje, ali i deci i mladima sa posebnim potrebama, deci koja pohadjaju osnovno obrazovanje po specijalnom IOP sistemu, kao i mališanima u hraniteljskim porodicama. Za njih je pripremljeno ukupno 150 novogodišnjih darova,  prikazana je i zanimljiva predstava, a sve pod sloganom “Jedan paketić, puno ljubavi” .

Konditorske proizvode za pravljenje paketića za siromašne i bolesne drugove darivala su deca iz svih odeljenja OŠ „Vuk Karadžić” u opštini Doljevac, kao  mališani  iz vrtića  „Lane“, a kontinuitet od preko dve decenije darivanja dece iz ugroženih porodica, pokazatelj je, kaže u izjavi radio Koprijanu Danijela Kostić iz doljevačkog Crvenog krsta, da je kult solidarnosti medju najmladjima u našem kraju i dalje jako razvijen, što znači da je Crveni krst uspeo u svojoj osnovnoj nameri da razvija osećaj humanosti kod svih nas.- Jako mi je drago što smo ušli u dvadesetprvu godinu darivanja siromašne i bolesne dece u opštini Doljevac, a i ovoga puta smo svi mi, ne samo u Crvenom krstu, nego i deca i njhovi nastavnici i roditelji, pokazali veliku solidarnost, što znači da je naša organizacija uspela u misiji  da najpre kod najmladih, a onda i kod svih ostalih, razvije osećaj solidarnosti prema onima koji nemaju. Zato bih još jednom iskoristila priliku da svim nastavnicima, učiteljima, direktorima  ustanova koji su nam pružili svu pomoć i podršku, zahvalim na saradnji, a da naročitu zahvalnost iskažem naravno prema deci i roditeljima koji su dali  najveći doprinos, rekla je Kostićeva.

Inače, paketiće je mališanima uručio Deda Mraz, deca sa posebnim potrebama imala su svoj nastup. A koliko ovakve akcije znače svima koji su kroz njih sagledani, pokazuje i primer Alekse Djordjevića iz Doljevca, mladića sa posebnim potrebama,  koji je govorio za radio Koprijan. – Radostan sam što sam učestvovao u priredbi,  bilo je jako lepo, a i dobio sam novogodišnji paketić, prvi ove godine, što me je jako obradovalo.

Takodje, ovaj humaninovogodišnji dogadjaj  ulepšala su  i djaci od petog do osmog razreda pukovačke škole, koji su za svoje drugove i ostale mališane kojima su danas uručeni paketići, pripremili prigodnu novogodišnju predstavu.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *