Deca stopom iz škole idu do kuće, a imaju besplatan autobuski prevoz!

Bez obzira na to što je doljevačka OŠ za sve djake od petog do osmog razreda, koji iz okolnih sela nastavu pohadjaju u Doljevcu, obezbedila školski autobus koji ih besplatno, svakog dana, dovozi i odvozi iz škole, primećeno je da nekolicina njih po završetku časova do kuće ide peške ili auto-stopom.

Naime, kako je i naša ekipa imala prilike da se više puta uveri u to, a što se vidi  i na fotografiji koja je usnimljena juče, oko 13:30 minuta na izlazu iz Doljevca prema Orljanu, nekoliko osnovaca najverovatnije iz Orljana ili Mekiša, posle završetka šestog časa kući idu peške, iako imaju obezbedjen prevoz. Što je još gore ne kreću se trotoarom, koji postoji sa leve strane puta, sve do mosta na Toplici, već suprotnom stranom, na kojoj trotoara nema, ali sa očiglednom namerom da stopiraju neko vozilo koje će ih prevesti do takozvanog “Majdana” gde se račvaju putevi ka Orljanu i Malošištu.

Takodje, alarmantno je i to što su ova deca spremna da stopiraju bilo koga i udju u automobil iako vozača uopšte ne poznaju.  To dokazuje činjenica da su se, nakon što je naša ekipa zastala da ih fotografiše sa podignutim palcem dok stopiraju, okrenula i pošla ka našim kolima da u njih udju, iako im osoba za volanom nije poznata, a izrazili su i veliko negodovanje kada smo samo prošli pored njih. Ova slika ne vidja se prvi put, a da li su u pitanju isti učenici ne možemo sa sigurnošću da potvrdimo.

Direktor OŠ u Doljevcu, Goran Ilić, kog smo kontaktirali povodom ovog slučaja, još jednom potvrdjuje za Radio Koprijan da sva deca iz susednih sela, koja dolaze u Doljevac, imaju obezbedjen prevoz i apeluje na sve njih da se ne izlažu ovoj nepotrebnoj  opasnosti pri dolasku u školu ili odlasku iz nje. Apeluje i na roditelje da razgovaraju sa svojom decom i predoče im sve opasnosti koje ih na ovaj način vrebaju, a narednih dana kako dodaje, sa ovim problemom biće upoznate i razredne starešine koje će sa svojim djacima takodje razgovarati o ovom opasnom ponašanju pojedinih djaka.

Tekst: J.Kozomara

Foto: M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *