Dečja književna kolonija u Doljevcu ulazi u samu završnicu

Dečja književna kolonija u Doljevcu ulazi u samu završnicu, a četrnaestoro dece iz svih delova zemlje, kako kažu u izjavi za Radio Koprijan, u svoj kraj poneće lepe utiske, nove pesme i proširen krug prijatelja.

Kako ističe jedan od učesnika Aleksa iz Niša, žao mu je što je ovom druženju došao kraj, jer je pronašao puno novih prijatelja i čuo mnogo dobrih, novih pesama. –Posebno sam se sprijateljio sa Martom i sa svim dečacima.

Sa njim se slaže i Marta koje je u Doljevac došla iz Prokuplja. – Poneću svakako lepe utiske, jer sam jako zadovoljna ovim okupljanjem, sve je bilo super i društvo i pesnici koji su radili sa nama. To je dodaje rezultiralo i pisanjem puno lepih stihova. –Gledajući svet oko sebe, uz inspiraciju sa kojom sam stigla na koloniju, i uz slobodu da pišemo ono što želimo, mislim da mogu biti zadovoljna pesmama koje sam napisala.

Melanija i Katarina, učenice osmog razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Vranja naglašavaju da im je kroz druženje sa drugom decom i rad sa pesnicima, od kojih su naučili mnogo toga, vreme brzo prošlo. –Bilo nam je zabavno i drago nam je što smo došle na Dečju koloniju.

Pored pisanja pesama i edukativnih radionica sa poznatim pesnicima iz ovog kraja, učesnici Dečje kolonije imali su prilike i da posete znamenitosti Doljevca i Niša, a prema rečima Ognjena i Bogdana iz Blaca posebno su oduševljeni orljanskim Šupljim kamenom i Čegrom.

Za kraj, Jovana iz Niša učenica petog razreda OŠ „Stefan Nemanja“ u ime svih učesnika kaže da Dečja kolonija svakako može dobiti odličnu ocenu.

Deca sutra putuju kući, a svi radovi nastali tokom kolonije naći će se u Zborniku koji će Javna biblioteka, kao organizator ovog dogadjaja, odštampati i tako trajno zapamtiti. Svoj  doprinos u podsticanju dece da se posvete i dalje razvijaju svoj talenat dali su gostujući književni stvaraoci Violeta Jović, Minja Ilijeva, Stevan  Milošević, Vlasta Cenić.

Inače, Dečja kolonija u Doljevcu, jedinstvena je u ovom delu zemlje, a ovogodišnje okupljanje bilo je 11.  po redu.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *