Đaci ponovo u klupama 24. februara

Doljevački đaci vratiće se u školske klupe, kao i njihovi vršnjaci iz Vojvodine i ostalih delova Srbije, u ponedeljak 24. februara. Kako kaže generalni direktor OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu Goran Ilić neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, a kada se đaci vrate u školske klupe razmotriće na koji način i kako će biti nadoknađena četiri nastavna dana.

Ilić je rekao da su zimski raspust iskoristili za generalno čišćenje  svih učionica i prostorija u svim školama i da će u ponedeljak spremno dočekati đake za nastavak drugog polugodišta.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je mera produženja raspusta zaustavila širenje virusa gripa i da će u narednih nekoliko dana, dok su deca kod kuće, situacija biti još bolja, prenosi Tanjug.

Navodi da je bio u stalnom kontaktu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je aktivnost virusa gripa u opadanju, da je smanjen broj obolelih za 50 odsto i da nema razloga da deca dalje gube nastavu.

Smatra da nadoknada časova neće biti problem, da đaci u centralnoj Srbiji treba da nadoknade četiri, a u Vojvodini pet radnih dana.

Njegova preporuka direktorima škola je da se što manje koriste radne subote zbog predstojećih takmičenja, koja se organizuju vikendom.

Ministarstvo zdravlja dalo je preporuku ministarstvu prosvete u kojoj se navodi da postoji stručno opravdanje da se raspust produžen zbog povećanog broja slučajeva gripa prekine i da se đaci vrate u školske klupe u ponedeljak, prenosi Tanjug.

M.Jovanović/Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *