Djak prvak Pavle Nikolić iz Malošišta dobitnik nagrade “Šantićeva reč”

Iako zbog epidemiološke situacije prethodnih meseci nije bilo klasične nastave u školama pa samim tim ni mnogobrojnih vannastavnih aktivnosti, vredne djake iz našeg kraja to nije sprečilo da iskažu svoje znanje i talenat. To je i urodilo plodom, pa je ovih dana iz Beograda stigla lepa vest da je učenik 1/11 odeljenja u Malošištu, Pavle Nikolić osvojio nagradu na medjunarodnom književnom konkursu „Šantićeva reč“, koji se održava u okviru tradicionalne manifestacije „Šantićevi dani“, u organizaciji OŠ „Aleksa Šantić“ iz Kaludjerice.

U velikoj internacionalnoj konkurenciji na temu „Ovo je moja bajka“ za mladju uzrasnu kategoriju koju čine djaci od I do IV razreda, Pavle je osvojio treće mesto.

Svoje bajke pisali su i njegovi drugovi čime su, prema rečima učiteljice Danijele Mitrović, pokazali veliku zrelost i želju da pokažu i unaprede svoje znanje.- Pavle je radoznalo dete, koje ima mnogo potencijala, što je ova nagrada i pokazala. Tema njegove bajke bila je „Princeza Andjela“. On je veoma uspešno odgovorio svim zahtevima, što je istaklo njegov rad i doneo mu nagradu. Ovo je veliki uspeh za Pavla, kao i za njegove roditelje, za mene kao njegovu učiteljicu, ali i našu školu, s obzirom na značaj ovog takmičenja i veliko interesovanje koje su iskazali djaci i to ne samo iz naše zemlje, već i iz Makedonije, BiH, Crne Gore. Ovom uspehu obradovali su se svi moji djaci, koji su takodje slali svoje radove, a ova nagrada je podstrek više za sve njih da se i naredne godine tome posvete, kaže u izjavi za Radio Koprijan učiteljica 1/11 odeljenja u Malošištu Danijela Mitrović. –Nagrade će pobednicima naknadno biti uručene.

Inače, svi djaci nadareni za pisanje poezije, proze ili crtanje iz osnovnih i srednjih škola mogli su da pošalju svoje radove, a na adresu ove beogradske škole koja je raspisala konkurs, prema rečima organizatora, stigao je veliki broj prijava iz zemlje i regiona. U mladjoj uzrasnoj kategoriji u kojoj je Pavle osvojio treće mesto, nagrade su dodeljene i učenici četvrtog razreda Anji Milentijević iz Kovačevca, djaku drugog razreda Nikoli Djordjeviću iz Jelašnice, a specijalno priznanje dobio je učenik četvrtog razreda sa posebnim potrebama Vuk Jocić iz Železnika.

J.K.

Naslovna fotografija: Pavle Nikolić, treći s desne strane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *