Do 01.decembra moguć uvid u birački spisak za opštinu Doljevac

Povodom izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, kao i izbor odbornika Skupštine opštine Doljevac, zakazanih za 17.decembar, iz lokalne samopuprave obaveštavaju gradjane opštine Doljevac da mogu da izvrše uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za opštinu Doljevac.

Naime, kako saopštavaju uvid u deo biračkog spiska građani mogu izvršiti u zgradi Opštinske uprave opštine Doljevac, Nikole Tesle 121 na šalteru br. 6, svakog dana osim nedelje od 07,00 do 15,00 časova, počev od 01.novembra 2023.godine, do zaključenja biračkog spiska 01.decembra 2023. godine.

Zahteve za donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku građani mogu podneti Opštinskoj upravi opštine Doljevac do zaključenja biračkog spiska tj. Do 01.decembra 2023. godine.

Građani koji će na predstojećim izborima za Odbornike skupštine opštine Doljevac glasati prema mestu boravišta moraju podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u birački spisak upiše taj podatak, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 25.novembra 2023. godine. U istom roku, građani koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko – konzularnog predstavništva Republike Srbije podneti zahtev o upisu podatka da će na predstojećim izborima za odbornike Skupštine opštine Doljevac glasati u inostranstvu.

Nakon zaključenja biračkog spiska, sve promene u biračkom spisku, na način i po postupku utvrđenim zakonom, vrši Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, najkasnije 72 časa pre dana održavanja izbora.

Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave https://upit.birackispisak.gov.rs/ unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.
Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na telefon: 018/4810-054, lokal 19. Odeljenje za opštu upravu i vanprivredne delatnosti Opštinske uprave opštine Doljevac.

Takodje, gradjani mogu izvršiti uvid i u deo biračkog spiska, a povodom izbora za narodne poslanike Narodne skupštine na isti način, kao što je to slučaj sa lokalnim izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *