Do kraja godine polovina Malošišta biće priključena na kanalizaciju

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže Malošištu su u toku. Dragan Stanojević iz JKP Doljevac kaže da radovi teku ubrzano, a da se većina meštana prijavila za sklapanje ugovora. Cene priključka se kreću od 30.000 do 50.000 dinara i može se platiti u više mesečnih rata.

Trenutno se radovi izvode u nekoliko ulica u Malošištu, a nakon spajanja sa već urađenim  krakom kanalizacione mreže biće priključeno na mrežu skoro polovina sela.

  • U ulicama gde su završeni radovi mnoga domaćinstva su potpisala ugovor i priključila se na mrežu. Poput Južnomoravske ulice, Dušanove ulice kod železničke stanice i Prvomajske ulice- kaže Stanojević u izjavi za radio Koprijan.

U Jastrebačkoj, Njegoševoj i ulici Đure Jakšića po nekoliko domaćinstva je sklopilo ugovor o priključku na kanalizacionu mrežu. U narednom periodu radiće se mreža u ulici Vojilslava Ilića koja će biti priključena na mrežu u Dušanovoj ulici i prema rečima Stanojevića oko 25 domaćinstva je već potpisalo predugovor o priključenju.

On dodaje da vlada veliko interesovanje za priključak na mrežu i da u pomenutim ulicama svega dva ili tri domaćinstva nisu se priključila.

Prema važećem cenovniku priključak na mrežu košta između 30 i 50 hiljada dinara.

Stanojević kaže da domaćinstva koja nisu ranije dala novac za izradu projekta i kupovinu kanalizacionih cevi priključak plaćaju 50 hiljada dinara u 10 mesečnih rata. Domaćinstva koja su delimično učestvovala u izradi projekta ili kupovinu materijala plaćaju 40 hiljada dinara u 8 jednakih mesečnih rata, a građani koji su u prethodnom periodu platili i projekat i materijal plaćaju 30 hiljada u 6 mesečnih rata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *