Dodeljene diplome maturantima Ekonomske škole u Doljevcu, djak generacije Dragoslav Mikić

Dodelom diploma u Javnoj biblioteci u Doljevcu u sredu je svečano obeležen kraj srednjoškolskog obrazovanja 56-oro maturanata doljevačkog ogranka Ekonomske škole iz Niša. Uz impozantno izvodjenje komada „Zona Zamfirova“, u režiji profesorke srpskog jezika i književnosti Anite Milenković, a po motivima romana Stevana Sremca, kao i pesama i igara na dijalektu ovog kraja, i u prisustvu velikog broja djaka, njihovih roditelja i profesora nagradjeni su i najbolji učenici ovogodišnje generacije maturanata.

Direktor škole Dragan Aleksić istakao je u obraćanju prisutnima da je ponosan na svu decu koja su predanim radom stigla do željenih diploma, pohvalivši pritom one najbolje medju njima. A najbolji je u ovog generaciji djaka Dragoslav Mikić iz Pukovca, sa smera finansijskog administratora.

Pored toga što je svaku školsku godinu završavao sa najboljim ocenama Mikić je bio uspešan i na mnogobrojnim takmičenjima. –Učesnik sam takmičenja iz istorije, sociologije, preduzetništva, informatike, iz koje sam zabeležio i najbolji rezultat plasiravši se na Republičko takmičenje. Ovom prilikom zahvalio bih se svojoj razrednoj Danijeli Stefanović, koja mi je bila velika podrška tokom školovanja, i uz čiju pomoć sam postigao sve ove uspehe, kao i mentorima, profesorima Vladimiru Jovanoviću, Ivani Petković, Danijeli Djukić i Miodragu Krstiću, rekao je u izjavi Radio Koprijanu.

Na priznanje je ponosan tim pre jer je, kako ističe, i njegov stariji brat takodje bio djak generacije iste škole. Ekonomska je bila i njegov prvi izbor prilikom odlučivanja o izboru srednje škole, na rang listi za upis je bio treći, a Ekonomski fakultet je logičan izbor za nastavak školovanja. – Uveliko se pripremam za prijemni za upis na Ekonomski fakultet u Nišu i nadam se da ću ostvariti i taj cilj.

Dragoslav je kao djak generacije dobio i plaketu Cara Konstantina, koju mu je na jučerašnjoj svečanosti uručio direktor Ekonomske škole Dragan Aleksić.

Inače, svi ovogodišnji vukovci, njih desetak, kako je Radio Koprijanu rekla koordinatorka Ekonomske škole i profesor književnosti Anita Milenković, nagradjeni su besplatnim sezonskim kartama za doljevački Akva park.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *