Doljevački Dom za odrasla invalidna i stara lica čuva vojska

Doljevački Dom za odrasla invalidna i stara lica od pre nekoliko dana čuvaju pripadnici vojske, zbog bezbednosti korisnika ove ustanove, koji su zbog svog zdravstvenog stanja jedna od najugroženijih kategorija stanovništva tokom pandemije virusa korona.

Iz tog razloga od početka vanrednog stanja sve posete Domu su zabranjenje, a ni korisnicima nije dozvoljeno da napuštaju prostor ustanove, kako bi se sprečili kontakti sa potencijalno zaraženima.

Inače, Dom će prema saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja primiTI u radni odnos tri negovateljice, zbog uvećanog obima posla, ali i povećanog broja korisnika ustanove. Ovdašnji Dom je jedna od pet ovakvih ustanova na jugu Srbije koji imaju potrebu za dodatnim brojem radnika. Pored njega novi radnici biće angažovani i u Aleksincu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Surdulici.

Ova mera ima za cilj obezbeđivanje još bolje zaštite i unapređenje uslova života svih korisnika ovih ustanova, koji istovremeno pripadaju kategoriji građana najugroženijih zaraznom bolešću COVID-19, kažu u resoronom ministarstvu i dodaju da se kompletan spisak ustanova koje traže novi kadar može pogledati na njihovom sajtu.

Oglasi će biti objavljeni i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *