Doljevački glumci na aleksinačkoj sceni

U sklopu pratećeg programa II Zimskog pozorišnog festivala za decu sa aleksinačkim ljubiteljima pozorišta družili su se učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Doljevca, polaznici dramske sekcije, koju uspešno vode profesori i učitelji ove obrazovne ustanove.

Na bini u Domu omladine u Aleksincu sinoć su nastupali članovi dramskih sekcija iz Doljevca i Malošišta.Njihov nastup, nazvan “Naše malo pozorište”, vodio je Vlasta Cenić. Dramska sekcija četvrtog razreda iz škole u Doljevcu, koju vodi učiteljica Sanja Stanković, izvela je dva igrokaza „Trnova Ružica se budi“ i „Djačka ljubav“. Učiteljica Danijela Mitrović sa svojim đacima četvrtog razreda iz Malošišta prikazala je odlomak iz “Zone Zamfirove”, opet jednu lepu ljubavnu priču iz Srbije, a čule su se i naše tradicionalne pesme.  –Deca su oduševljena, ponosna na sebe i svoj rad, a mi kao mentori na njih. Pokupili su sve simpatije publike, nagradjeni su velikim aplauzom, tako da mogu reći da je ovo bilo još jedno jako uspešno izvodjenje, rekla je radio Koprijanu učiteljica Danijela Mitrović. Ovim nastupom predstava „Zona Zamfirova“, posle više uspešnih izvodjenja u doljevačkom kraju, izašla je iz lokalnih okvira, a deca su stekla iskustvo više i veliku motivaciju za dalji rad.

Inače, Zimski pozorišni festival za decu u Aleksincu traje do 03.februara, a nastupaju, u takmičarskom delu programa, glumci profesionalnih pozorišta iz Vršca, Kruševca, Beograda, Lazarevca, Novog Pazara, kao i domaćini iz Aleksinca.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *