Doljevački osmaci završili polaganje testa iz srpskog jezika

mala maturaBudući srednjoškolci su danas polagali ispit iz srpskog jezika. U doljevačkoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ test je polagalo 187 učenika, i kako kažu sve je proteklo u najboljem redu. Učenici su završili polaganje u 11 časova, a jedna od učenica je rekla za naš radio da test nije bio težak, te da joj se čini da je čak bio lakši od probnog testa koji su polagali u maju mesecu.

Takođe, većina đaka, je istakla da je na testu bilo većinom pitanja na koja su odgovor davali zaokruživanjem, ali i da je bilo nekoliko logičkih pitanja.

Za sutra je  zakazan test iz matematike, dok će kombinovani test iz biologije, hemije, fizike, istorije i geografije učenici polagati u petak 16. juna. Svi učenici moraju polagati malu maturu koja predstavlja zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja.  Bodovi sa testa sabiraju se sa bodovima osvojenim na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda i čine osnov za rangiranje učenika. Nakon objavljenih rezultata završnog ispita, svaki učenik izračunava broj bodova sa kojima konkuriše za upis u neku od škola.

Popodne će na sajtu Ministarstva prosvete biti objavljeni rezultati testa iz srpskog jezika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *