Dugovanja građana ugrožavaju rad JKP Doljevac

kontejneriJKP ”Doljevac” poziva sve građane koji imaju neizmirene obaveze, a posebno one koji su dobili opomene za plaćanje komunalnih usluga na teritoriji opštine Doljevac,, da se jave kako bi zaključili sporazum o reprogramu duga  za odloženo plaćanje u više mesečnih rata.

Vera Andrejić, rukovodilac finansijskog sektora u ovom preduzeću, kaže da privreda i građani Javnom komunalnom preduzeću “Doljevac” duguju oko 17 miliona dinara, odnosno fizička lica duguju nešto manje od 14 miliona dinara, dok pravna lica duguju oko 3 miliona dinara. Ona kaže da ove neizmirene obaveze donekle otežavaju funkcionisanje samog preduzeća. Inače, sporazumi za odloženo plaćanje se sklapaju na dvanaest odnosno osamnaest meseci, u zavisnosti od visine duga.  Građani koji se jave i zaključe sporazum za odloženo plaćanje neće biti podvrgnuti prinudnoj sudskoj naplati i obračunu zatezne kamate za neblagovremeno plaćanje.

Kako bi izbegli dodatne troškove, koji nastaju u postupku izvršenja kod Javnih izvršitelja, a koji su u većini slučajeva veći i od samog duga, iz JKP Doljevac pozivaju sve građane koji imaju dugovanja da se u što kraćem roku jave službi naplate JKP ”Doljevac”.

JKP “Doljevac” se, ovom prilikom, zahvaljuje svim građanima koji redovno izmiruju svoje obaveze.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *