Dve učeničke kompanije Srednje škole Žitoradja izborile plasman na Republičko takmičenje

Na Republičkom takmičenju učeničkih kompanija naći će se čak dve ekipe iz Srednje škole Žitoradja. Kako kažu u školi, tim EcoPlant plasirao se direktno, a ovih dana pridružio im se tim EcoMachines, prošavši drugi krug izbora. Svoje znanje i umeće na nacionalnoj smotri imaće priliku da pokažu već krajem maja u Beogradu.

Na takmičenju koje se marta meseca održalo u TC Delta Planet Niš za škole iz jugoistočne Srbije, a u organizaciji Dostignuća mladih,  tri tima iz jugoistočne Srbije, medju kojima i jedan iz Žitoradje kao trećeplasirani, direktno su se plasirali na Republičko takmičenje. U drugom krugu odabira svoju šansu dobilo je još pet timova, medju kojima su se opet našli Žitoradjani i tim EcoMašinci. Tim plasmanima dva tima Srednje škole Žitoradja našlo se među 20 najboljih učeničkih kompanija na nivou Srbije.

Ove godine mi smo jedina škola koja je poslala dva tima na Republičko takmičenje, od ukupno četiri koliko je iz Srednje škole Žitoradja učestvovalo. Potrudićemo se 20.maja na Republičkom takmičenju da najbolje predstavimo školu i kraj iz kojeg dolazimo, kaže direktorka Srednje škole Milica Andrejev.

Inače, tim EcoPlant bavi se proizvodnjom biopreparata od ostataka hrane, koji stimulišu rast i štite biljke povrtarke od štetočina, dok su EkoMašinci pravili unikatne proizvode za domaćinstvo, poput vodenice za ajvar, mešača za ajvar ili edukativnih igračaka za decu poput Montesori table koja pomaže u razvijanju motorike i finih pokreta ruku dece nižih uzrasta, a sve u cilju pružanja mogućnosti deci i roditeljima da zajedno kvalitetno provode slobodno vreme.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *