Džudistkinja Dijana Stanković iz Pukovca uspešna na svim poljima

Uspesi na domaćim i inostranim takmičenjima, kao i  želja da svoju pobedničku filozofiju prenese mladjim naraštajima, pokrenuli su jednu od naših najboljih džudistkinja Dijanu Stanković iz Pukovca da se pored takmičarske karijere posveti i trenerskom zanatu. Ona je odnedavno trener mladjeg naraštaja Niša i okoline, koji žele da se posvete ovom sportu.

Već dva meseca na niškom Fakultetu fizičkog vaspitanja Dijana svoje znanje i veliko iskustvo stečeno na mnogobrojnim tamičenjima u zemlji i inostranstvu prenosi malim džudistima, a medju mnogobrojnim klincima koji su se zainteresovali za džudo već, kako kaže, prepoznaje prave male talente i svoje naslednike.- Iako džudo nije mnogo popularan sport, interesovanje dece da se oprobaju u ovoj borilačkoj veštini je iznenadjujuće veliko, pa su se već  iskristalisali neki potencijalni budući veliki takmičari, kaže u izjavi za radio Koprijan.

Pored toga ona i dalje nesmanjenim tempom nastavlja sa takmičenjima, te je nakon kratke pauze, od sledeće godine očekuju nova nadmetanja. –Pripreme ću intenzivirati krajem godine, jer ću početkom 2019. nastupati na Evropskom kupu za seniore, zatim sledi Državno prvenstvo kao i mnoga druga takmičenja u inostranstvu.

Bez obzira na angožovanja na mnogim poljima, dodaje na kraju razgovora, ipak uspeva, uz dobru organizaciju, da pronadje vremena za sve i da joj ništa ne pada preterano teško.

J.Kozomara

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *