Grip prošao, muku muče hronični bolesnici

domSezona gripa i prehlada čini se da je, koliko toliko, iza nas.

Sada su na red došli hronični bolesnici, kojima ove česte promene vremena očigledno smetaju, pa lekari, ali i srednje medicinsko osoblje u Domu zdravlja Žitorađa imaju pune ruke posla.

-Uglavnom dolaze srčani bolesnici, i to posebno uveče, kada im simptomi bolesti dolaze do izražaja, kažu u Domu zdravlja.

Skok, a onda nagli pad temperature pogoršavaju njihovo, i onako narušeno zdravstveno stanje, te, i pored redovne terapije, ovi bolesnici moraju da zatraže pomoć lekara.

-Žale se na otežano disanje, bolove u grudima, vrtoglavicu. Uglavnom se radi o starijim pacijetima, ali, na žalost, desi se da nam i neka mlađa osoba dođe, ističu iz ove zdravstvene ustanove.

Da li zbog stalnih stresova, besparice, teškog života, i mladi osećaju srčane tegobe.

-Apelujemo na građane da se smire. Jasno nam je da život danas nije nimalo lak, ali nervozom se ništa ne rešava. Što manje kofeina, nikotina, alkohola. Zdrava ishrana, umerena fizička aktivnost i san. Hronični bolesnici treba da se pridržavaju propisane terpaije i da se redovno javljaju na kontrolu. Samo tako možemo da sačuvamo srce, koje je najvažnij mišić u našem telu, zaključuju iz žitoračkog Doma zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *