Ilić: Prva nedelja škole protekla bez problema i prigovora, svi poštuju mere

Nastava u školama na teritoriji opštine Doljevac se sprovodi bez problema uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, kaže u izjavi za Radio Koprijan Goran Ilić generalni direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac. Ova nedelja je protekla bez prigovora, a učenici i nastavno osoblje poštuju pravilo nošenja zaštitne opreme u školi. Časovi su skraćeni na 30 minuta, kaže Ilić, i svaki učenik sedi sam u klupi kako bi se ispoštovala fizička distanca, ali je dodao da i roditelji treba da obrate pažnju i da ukoliko primete da dete ispoljava neke simptome bolesti nikako ga ne šalju na nastavu.

Učenik ne boravi  samo u školi, već ostatak dana provodi kući, na igralištu, i tu može doći do infekcije virusom korone, zato je jako važna saradnja roditelja i razrednih starešina, da ukoliko primete da je dete bolesno odmah obaveste školu kako bi se preduzele  mere sprečavanja širenja zaraze, dodaje direktor Ilić.

Nastavno osoblje i deca nose maske i poštuje se propisana fizička distanca, a obezbeđene su i dovoljne količine dezinfekcionih sredstava. Razredi koji broje više od 15 đaka podeljeni su u dve grupe, a obavezna je i dezinfekcija učionice, odnosno školskih klupa posle završetka nastave.

Ilić je podsetio da učenici od prvog do četvrtog razreda idu svakog dana u školu, dok učenici od petog do osmog naizmenično pohađaju nastavu. Zaštitne maske su obezbeđene i za učitelje i nastavnike, a za decu roditelji su u obavezi da nabave zaštitnu opremu. Svi poštuju pravila i do sada ni jedna primedba niti pritužba nije stigla kaže Ilić.

Roditelji ne treba da brinu jer je škola preduzela sve neophodne mere kako bo infekciju kovidom među decom svela na najmanju moguću meru. Ohrabruje i činjenica da su svi roditelji već razgovarali sa decom i oni ozbiljno shvataju obavezu nošenja maske u školi, dodaje Ilić. Takođe, učitelji i razredne starešine svakodnevno podsećaju decu na mere prevencije.

Disciplina u školama je mnogo stroža nego ranije, te će tako učenik za nenošenje maske biti opomenut, jer ako bude češće skidao masku on bi ugrožavao bezbednost druge dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *