Izdvojena sredstva za rekonstrukciju prostorija za predškolce u kočanskoj školi

Ukupno 220 miliona dinara izdvojeno je iz Ministarstva za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije za unapređenje razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, a medju potpisnicima ugovora našli su se i predstavnici opštine Doljevac, koja je iz ovih sredstava dobila novac za finansiranje projekta “Sanacija i adaptacija dela objekta osnovne škole u Kočanu za potrebe predškolskog obrazovanja”. Ministarstvo je iz svog budžeta izdvojilo 7 miliona dinara, uz dodatno učešće opštine od 3,5 miliona. Realizacija projekta očekuje se do novembra ove godine.

Opredeljenim sredstvima urediće se prostor u kojem su ranije boravili predškolci, a koji je sastavni deo zgrade škole u Kočanu. Zbog neuslovnih prostorija, predškolci već neko vreme koriste jednu od učionica osnovne škole, a realizacijom ovog projekta konačno će imati samo svoj prostor, prilagodjen njihovim potrebama. Adaptacijom prostora stvoriće se adekvatni uslovi za poboljšanje kvaliteta predškolskih i školskih aktivnosti, po najnovijim standardima.U zgradi kočanske škole trenutno nastavu prati 45 djaka, od 1. do 4.razreda i 15 predškolaca.

Inače, novac je dobilo ukupno 35 nedovoljno razvijenih opština i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i aktivnosti preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva. Sredstva su konkretno namenjena za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mosta, rekonstrukcija ulica, puteva i trotoara, uređenje bine letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština već četiri godine organizuje dodelu sredstava za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije kako bi se kontinuirano radilo na unapređenju razvoja ovih područja, kažu u resornom ministarstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *