Izložba starih predmeta u školi u Malošištu- Poziv svim građanima da posete ovu jedinstvenu postavku

Učenici i nastavnici OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno odeljenje u Malošištu priredili su izložbu starih predmeta pod nazivom “Duh naših predaka”. Ova izložba predstavlja istorijsku odgovornost i zadatak promovisanja srpskog naroda, ističe psiholog škole, Danijela Ibrahim.

“Duh naših predaka” nije samo izložba predmeta, već je i putovanje kroz vreme koje omogućava uvid u našu prošlost i način života naših predaka. Ideja je da se mladima pokaže kako su njihovi preci živeli i radili, istovremeno očuvajući tradiciju i istoriju, dodaje Ibrahimova.

Specifični ciljevi ove izložbe uključuju podsticanje kreativnosti među učenicima, povećanje učešća u vannastavnim aktivnostima, kao i podizanje nivoa saradnje među učenicima i nastavnicima, a koordinatorke ovog projekta su Danijela Ibrahim, psiholog, i Danijela Mitrović, učiteljica prvog razreda.

Posetioci izložbe imaće  priliku da vide različite predmete iz prošlosti, poput alatki, posuđa, odeće i drugih svakodnevnih predmeta koji su nekada bili u upotrebi u domaćinstvima naših predaka.

Učenici su imali zadatak da potraže informacije o predmetima koji su izloženi i pored svakog od njih da napišu objašnjenje za šta je korišćen i oznaku iz kog je perioda, dodaje psiholog škole Danijela Ibrahim.

U holu škole su izloženi svi predmeti i ujedno kolektiv ove obrazovne ustanove poziva sve građane da posete ovu veoma zanimljivu i jedinstvenu izložbu u našem kraju. Zainteresovani građani u prepodnevnim satima mogu doći i razgledati predmete.  

Ova izložba starih predmeta u školi u Malošištu nije samo prilika da se predstave stari predmeti, već i da se naglasi njen značaj u razvoju ličnog i nacionalnog identiteta. Kroz ovu aktivnost, učenici imaju priliku da razvijaju svest o svojoj pripadnosti Republici Srbiji, kao i da poštuju i neguju tradiciju i kulturu srpskog naroda. Takođe, ova izložba doprinosi očuvanju nacionalne i svetske kulturne baštine, podstičući razvoj osećanja solidarnosti i konstruktivne saradnje među učenicima.

Ova izložba je samo jedan od primera kako škole mogu da doprinesu očuvanju tradicije i istorije, istovremeno podstičući učenike na aktivno učešće u vannastavnim aktivnostima i saradnji među sobom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *