home Ekonomija, Vesti Javni poziv za jačanje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou produžen do 23. oktobra

Javni poziv za jačanje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou produžen do 23. oktobra

Javni poziv pod sloganom „Da ravnopravnost postane stvarnost“ , a koji je oglasila Vlada Švajcarske, produžava se do 23. oktobra 2020.god. i ima za cilj institucionalno jačanje lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost. Javni poziv se sprovodi u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO). Pravo učešća na javnom pozivu ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije i regiona Južne i Istočne Srbije.

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 100.000 evra podržati do 30 lokalnih samouprava u osnaživanju mehanizama koji doprinose promociji i zagovaranju rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama.

Program Swiss PRO produžava do 23. oktobra 2020. godine rok za prijave na javni poziv za podršku lokalnim samoupravama u osnaživanju mehanizama za rodnu ravnopravnost. 

Lokalne samouprave će biti podržane sa do 3.300 evra po projektu koji za cilj ima povećanje učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, zdravlja žena, ekonomskog osnaživanja, položaja žena na selu, kao i pripadnica ranjivih grupa. Aktivnosti mogu biti usmerene i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama, kao i promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Program posebno ohrabruje uspostavljanje međuopštinske i međuinstitucionalne saradnje, a dodatno će biti vrednovani i projekti identifikovani u lokalnim akcionim planovima za rodnu ravnopravnost.

Sve informacije o javnom pozivu, dokumentacija za prijavljivanje i odgovori na sva pristigla pitanja u vezi sa pozivom dostupni su na internet stranici programa Swiss PRO, kao i snimak informativne sesije koja je održana putem interneta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *