JKP Doljevac pozvao građane da na vreme izmire dugovanja

Pojedini građani opštine Doljevac i dalje svoja dugovanja ka Javnom komunalnom preduzeću Doljevac ne izmiruju na vreme pa su iz uprave prinuđeni da nakon slanja opomena nesavesne građane i utužuju. Ipak, kako kaže direktor ovog preduzeća Dalibor Stamenković, ohrabruje činjenica da većina građana je, nakon dobijanja opomene, iskoristila mogućnost reprograma dugovanja i plaćanja u više mesečnih rata. Nažalost, korisnici usluga koji nisu potpisali reprogram dugovanja, tuženi su, i njihova dugovanja preneta su izvršiteljima na naplatu.

Komunalci još jednom apeluju na sve dužnike da se potrude da svoje obaveze za iznošenje smeća, održavanje grobalja ili kanalizacione mreže izmire na vreme.

Stamenković je istakao da su tokom septembra i oktobra  ove godine slali opomene pred utuženje korisnicima usluga, ali da neki građani i pored opomena nisu izmirili dugovanja, pa su nedavno bili primorani da podnesu tužbe za oko 50 korisnika.

Stamenković dodaje da su primorani da dugovanja građana daju izvršiteljima na naplatu kako ne bi bilo ugroženo funkcionisanje preduzeća.

On je i ovog puta apelovao na građane da svoja dugovanja izmiruju na vreme jer nakon slanja opomena početkom decembra utužiće  50 dužnika koji ne izmire obaveze ili ne sklope sporazum o reprogramu duga.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *