Još 9 umrlih, 411 novih, ukupno 4.465 osoba zaraženo virusom

U Srbiji je u protekla 24 sata od korona virusa preminulo devet osoba, što je ujedno i najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu, tako da  je ukupan broj preminulih od ove bolesti sada 94.

Na današnjoj konferenciji za medije dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je  preminulo sedam muškaraca i dve žene, a njihov  prosek godina 69.

Kako je saopšteno na redovnoj konferenciji za medije, u poslednja 24 sata na korona virus testirano je 2.440 osoba, od čega je 411 pozitivno, tako da je ukupan broj  obolelih od Kovida 19 sada 4.465 osoba.

U Nišu na Infektivnoj klinici je hospitalizovan 61 pacijent, u KC Niš u starom delu nalazi se 202, hala Čair i hotel u Nišu 221 i u  Domu studenata u Nišu 170 pacijenata.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se još uvek obezbeđuje rad lekara u Nišu, dodajući da Infektološka služba ima problem ali se to nadomešta sa stručnjacima iz Vojne bolnice ali i kolegama iz drugih specijalnosti.

U KC Niš je 18 ljudi na respiratoru, oni su i dalje u rizičnom stanju, dodaje Kon.

Darija Kisić Tepavčević rekla je na današnjoj konferenciji da je jasan stav struke o molbi Sinoda SPC o dopuštanju kretanja za Uskrs.

“Bilo kakvo okupljanje i ponašanje koje će da poveća rizik za nastanak infekcije je nešto što je visok rizik za generalno zdravlje naše populacije u ovom momentu. Nemamo kompromise i mišljenje struke je vrlo jasno. Dosta vere i snage potrebno da se ponašamo kolektivno kako je najbolje za nas”, ističe zamenica direktora “Batuta”.

Ona je dodala da je broj preminulih, po godinama starosti, do sada najveći u uzrasnoj grupi od 60 do 69 godina i to 29 lica, u uzrasnoj grupi od 40 do 49 godina preminulo je 12 osoba, od 50 do 59 god preminulo  je 15, od 70 do 79 godina 13, dok je kod starijih od 80 godina do sada  zabeleženo 15 smrtnih slučaja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *