Još uvek bez zvaničnih informacija o obolelima od COVIDA-19 u Doljevcu, u Srbiji ukupno 528 obolelih

Prema  informacijama do kojih je došao Radio Koprijan zbog simptoma na virus COVID-19 i kontakata sa obolelima, ili zbog  dolaska iz inostranstva, u kućnoj izolaciji nalazi se sedamdesetak osoba iz opštine Doljevac. Oni su pod nadzorom i njima je izlazak iz domova zabranjen.

Takodje, prema našim saznanjima za nekoliko gradjana doljevačke opštine se sumnja da su oboleli od ove bolesti, a većina njih je na bolničkom lečenju.

Potvrdu ove informacije očekujemo u toku dana od Instituta za javno zdravlje u Nišu kojima smo danas u prepodnevnim časovima uputuli  zahtev za dostavljanje informacija.

Inače, prema upravo objavljenim podacima u Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i 188 negativno na novi korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Trenutno stanje je zadovoljavajuće, u ukupno nezadovoljavajućem stanju, rekao je pre nekoliko trenutaka dr Predrag Kon.

Do 15 časova 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Danas je umrla još jedna osoba, od početka epidemije ukupno osma. Smrtnost je, prema dosadašnjem stanju, 1,52 odsto.

Do sada su izlečene 42 osobe.

Obolele osobe registrovane su u 35 gradova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *