Južno-moravske riblje čarolije – nastavljena uspešna tradicija

carolijeJužnomoravske riblje čarolije, jedna od najznačajnijih kulturno-zabavno-turističkih manifestacija našeg kraja, desete po redu, održane tokom minulog vikenda na obali Južne Morave u Klisuri i ove godine okupile su na jednom mestu strastvene ribolovce, gurmane, sportiste i ljubitelje prirode.

Centralni dogadjaj ove popularne manifestacije koja je odavno izašla iz okvira lokalog dešavanja, i dobila jednu širu konotaciju i veliki značaj,  je svakako takmičenje u pripremanju riblje čorbe. –Prvo mesto pripalo je ekipi “Čapljinac” iz istoimenog mesta, sa kapitenom Draganom Stojiljkovićem, drugu poziciju ove godine zauzeli su takmičari iz Doma za odrasla invalidna lica u Doljevcu, a treće ekipa “Djenerali” iz Aleksinca, kaže za radio Koprijan Bratislav Nasković iz Javne biblioteke.

publikaOrganizovana su i  sportska takmičenja u disciplinama poput  šaha, pikada, nadvlačenja konopca i obaranja ruku.

U pikadu je najbolja bila Andjela Nedeljković iz Klisure, uz pecanju Miloš  Lilić iz G. Medjurova, a u šahu Radovan Jovanović iz Niša. Najjači takmičar u disciplini obaranja ruku    je bio    Stevčić Aleksandar iz Čečine,   dok je ekipa “Klisura“ iz Klisure, pod vodjstvom kapitena   Bobana  Đorđevića bila najjača u andvlačenju konopca, napominje Nasković.

Konjički klub Nonijus iz Gornjeg Medjurova, takodje je bio na obali Južne Morave, tako da su svi posetioci koji su želeli imali prilike da jašu konje i  provozaju se  fijakerima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *