“Južnomoravske riblje čarolije” u subotu na obali Južne Morave kod Klisure

kotlicJužnomoravske riblje čarolije, jedna od najznačajnijih kulturno-zabavno-turističkih manifestacija našeg kraja, desete po redu,  ove godine biće održane u subotu 24.  juna na obali Južne Morave u doljevačkom naselju Klisura. Sve pripreme za ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, privode se kraju, rečeno je radio Koprijanu u doljevačkoj Javnoj biblioteci, koja je jedan od organizatora ovog dogadjaja.

Centralni dogadjaj ove popularne manifestacije koja je odavno izašla iz okvira lokalog dešavanja, i dobila jednu širu konotaciju i veliki značaj,  je svakako takmičenje u pripremanju riblje čorbe. –Prijavljivanje je  toku i traje do petka 23.juna.  Očekuje se oko 15-tak ekipa, i to kako onih koje su već učestvovale, tako i nekih potpuno novih takmičara, koji će ovaj specijalitet pripremati  po prvi put na obali Južne Morave, kaže za radio Koprijan Bratislav Nasković iz Javne biblioteke.

Takodje, planirana su i sportska takmičenja u disciplinama poput  šaha, pikada, nadvlačenja konopca i obaranja ruku. Za sve prvoplasirane ekipe, kao i pojedince, pripremljene su nagrade.

-Pozivam sve zainteresovane  ljubitelje kako prirode, tako i gurmane i pecaroše da se prijave za učešće na manifestaciji, a i posetioce da dodju u što većem broju, dodaje Nasković.

Dodajmo na kraju i to da će ceo dogadjaj dodatno biti zanimljiv, jer će i konjički klub Nonijus iz Gornjeg Medjurova, takodje biti na obali Južne Morave u subotu 24. juna, tako da će svi posetioci imati prilike da jašu konje ili se pak provozaju  fijakerima.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *