Kampanja za bezbednost maturanata u saobraćaju održana u Srednjoj školi Doljevac

U okviru kampanje „Na maturu bez automobila“ koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraća i saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Doljevac danas je u Srednjoj školi u Doljevcu održano edukativno predavanje učenicima završnih razreda.

Ova kampanja usmerena je na maturante i njima su predočeni rizici u saobraćaju jer su sada u uzrastu kada se polaže vozački ispit i kada stiču prve kilometre samostalne vožnje. Takođe, uskoro ih očekuje proslava maturske večeri i apelovano je na njih da ne sedaju u automobil pod dejstvom alkohola i da ne prekoračuju ograničenje brzine,

Nikola Novaković iz Agencije za bezbednost saobraćaja danas je istakao u Doljevcu da se ova kampanja tradicionalno organizuje devetu godinu za redom.

  • Ovogodišnji slogan kampanje je „Ne turiraj, već maturiraj“ i glavni akcenat je na maturante da ne sedaju za volanom ako su u alkoholisanom stanju ili pak ne prekoračuju dozvoljeno brzinu. Godišnje izgubimo stotinak mladih ljudi u saobraćajnim nesrećama. Na roditelјe apelujemo da se potrude da im deca steknu veštinu vožnje, da im izgrade pravilne stavove, a na mlade da se ne dokazuju- kaže Nikola Novaković.

Kristina Grbović prisustvovala je predavanju kako bi ispričala svoju priču. Ona je promoter Agencije za bezbednost saobraćaja i ona je žrtva saobraćajne nesreće.

Nikola Novaković je istakao da ni jednom roditelju nije teško da ustane tokom noći i ode po dete nakon završetka maturske večeri i da je cilj ove kampanje upravo i na roditelje da se dogovore sa decom  da ona bezbedno stignu svom domu.

  • Mi se trudimo da dopremo do svesti mladih, da ih posetimo u njihovim lokalnim zajednicama, da sa njima razgovaramo i kroz primere im pokažemo kako jedna greška može da promeni tok života – dodao je Novaković.

Na kraju je istakao da ova kampanja ima veoma pozitivni odjek među mladima što ga veoma raduje i nada se da će nakon ovakvih edukativnim predavanja mladi biti odgovorni za volanom.

M.J.

One thought on “Kampanja za bezbednost maturanata u saobraćaju održana u Srednjoj školi Doljevac”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *