Kampanja za vakcinaciju mladih- U Žitorađi samo 4% mladih imunizovano

Ujedinjeni festivali Srbije su, u okviru kampanje za vakcinaciju mladih, objavili promotivni spot, u kojem prikazuju da je jedini način za povratak u normalu i održavanje festivala upravo imunizacija mladih. Pod sloganima “Vakciniši se” i “Da vratimo zagrljaj” organizatori festivala pozvali su mlade da se vakcinišu u što većem broju, kako bi ove godine mogli da se održe muzički festivali.

Ciljna grupa kampanje su mladi od 16 do 25 godina, a namera je da se postigne veći broj vakcinisanih u toj populaciji.

Prema podacima, оko 12 odsto mladih u Srbiji starosti od 18 do 30 godina primilo je prvu dozu vakcine, dok je njih 7,73 odsto revakcinisano. Najmanji odziv mladih je u Tutinu (2%), Kuršumliji (3,8%) i u Žitorađi (4%).

Ovakav odziv za vakcinaciju, premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je kao loš, zbog čega je juče pokrenuta kampanja koja će biti usmerena upravo prema najmlađim grupama, a koja će se sprovoditi u saradnji sa vodećim muzičkim festivalima u Srbiji, okupljenim pod imenom „Ujedinjeni festivali Srbije.“

Iza te kampanje između ostalog stoji poziv mladima da se vakcinišu kako bi mogli ponovo da posećuju sve one događaje koji su im bili nedostupni prethodnih godinu i više dana. Pri tome se pre svega misli na festivale, za koje je pre nedelju dana rečeno da će biti organizovani nakon 21. juna, ako u Srbiji bude 50 odsto vakcinisanih.

U sklopu kampanje usmerene ka vakcinaciji mladih u Srbiji pokrenut je sajt koji će u realnom vremenu prikazivati napredak kampanje, kao i to koliko je blizu krajnjem cilju – 50 odsto imunizovanog punoletnog stanovništa.

Prosečna starost onih koji su vakcinisani je 25 godina pokazuju podaci Vlade Srbije o procentu vakcinisanih među mladima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *