Komunalna inspekcija, JKP Doljevac i učenici Srednje škole – Zajedno za planetu Zemlju

U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, Komunalna inspekcija opštine Doljevac i  Javno komunalno preduzeće Doljevac  zajedno sa učenicima Srednje škole Doljevac, organizovali su akciju sadnje cveća i ulepšavanja centra Doljevca.

Jutros, su radnici JKP Doljevac i komunalna inspektorka Danica Cvetković pripremili teren za sadnju cveća. Oko 13 sati učenici Srednje škole Doljevac u pratnju direktora Marka Cvetkovića i profesora ove obrazovne ustanove okupili su se u centru Doljevca, opremljeni lopatama, grabuljama i sadnicama cveća. Njih je dočekao tim koji je već pripremio prostor i  pružili su im instrukcije i organizovali raspored rada.

Ova akcija ima za cilj ne samo da estetski unapredi centar, već i da podigne svest o značaju brige za životnu sredinu i očuvanja prirode. Sadnja cveća simbolizuje posvećenost zajednice zaštiti životne sredine i stvaranju prijatnijeg i zelenijeg okruženja za sve građane.

“Ovo je način da pokažemo ljubav prema našoj okolini i planeti Zemlji. Svaka sadnica cveća koju posadimo danas doprinosi očuvanju naše prirode i stvara lepše okruženje za sve nas”, izjavila je Danica Cvetković, komunalna inspektorka.

Direktor škole Marko Cvetković, istakao je važnost ovakvih akcija za podizanje svesti o ekološkim pitanjima i izrazio zadovoljstvo što su učenici rado prihvatili da učestvuju u ovoj akciji i pozvao građane da slede primer ovih mladih ljudi i da se pridruže i pomognu.

Ova akcija sadnje cveća samo je jedan od brojnih koraka koje lokalna zajednica preduzima u borbi za očuvanje životne sredine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *