Komunalna inspekcija vrši pojačan nadzor – Kazne za građane koji prave divlje deponije

Komunalna inspekcija opštine Doljevac je pojačala nadzor u svim naseljima kako bi se suzbile divlje deponije i očuvala životna okolina. Ova akcija ima za cilj smanjenje nelegalnog odlaganja otpada i unapređenje stanja životne sredine u lokalnoj zajednici.

Nadležna inspektorka Danica Cvetković redovno obilazi teren kako bi identifikovala i sankcionisala počinioce nelegalnog odlaganja otpada. Svesni važnosti očuvanja životne sredine, komunalna inspekcija apeluje na građane da poštuju propise i koriste predviđene kontejnere i deponije za odlaganje otpada.

  • Uskoro ćemo u svakom selu imati vidno obeleženo mesto, odnosno parcelu, gde će građani moći da odlažu kabasti otpad, a JKP Doljevac će ta mesta redovno čistiti. Nedopustivo je da građani na svakom ćošku prave mini deponije i naša je namera da tome stanemo na put. Već su napisane kazne prekršiocima koje sam identifikovala i već duži vremenski period obilazak terena je na maksimumu i nadam se da će građani poštovati zabrane i smeće neće bacati gde stignu- kaže inspektorka Cvetković.

U skladu sa ovom akcijom, za nesavesne građane su zaprećene visoke novčane kazne kako bi se sprečilo dalje zagađenje životne sredine i podstakla odgovornost prema okolini.

  • Fizičko lice biće kažnjeno se novčanom kaznom od 20.000,00 dinara za sledeće prekršaje: oštećivanje drveća, šiblјa i drugih zasada, ako na bilo koji način ošteti  komunalne objekte, instalacije, opremu i druge predmete, spalјuje travu, korove,  ispušta ili prosipa bilo kakve otpadne vode, osim atmosferskih, i drugih tečnosti i opasnih materija, bacanje raznog smeća, otpadaka i  zabranjeno je izručivanje fekalija i otpadnih voda na mesta koja nisu za to određena- dodaje inspektorka.

Dodala je na kraju razgovora da ukoliko građani imaju potrebu za odlaganjem otpada, kabastog, električnog ili građevinskog šuta, da se obrate Komunalnoj inspekciji ili JKP Doljevac i dobiće uputstva gde mogu bezbedno da ga odlože.

Komunalna inspekcija opštine Doljevac ostaje posvećena borbi protiv divljih deponija i unapređenju kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

M.J.

One thought on “Komunalna inspekcija vrši pojačan nadzor – Kazne za građane koji prave divlje deponije”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *