Korona presek: Nova 344 zaražena- Nema novih restriktivnih mera

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.659 osoba, njih 344 bilo je pozitivno, a nažalost preminulo je 13 osoba. Na respiratorima se sada nalazi 170 pacijenata, što je nikad više od početka epidemije u Srbiji. Za poslednja 24 časa hospitalizovane su 203 osobe.

Krizni štab se danas ovratio javnosti, a govorili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević i direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Prema rečima struke kada su u pitanju eventualne nove meredodaju da nema nikakvih novih mera i da se treba pridržavati i dalje onih koje su do sada važile, a to je nošenje maske, držanje distance i često pranje ruku.

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da oboljevaju oni koji su najviše izloženi virusu, a to je upravo radno sposobno stanovništvo i mlađi ljudi.

Krizni štab je saglasn da je situacija u Srbiji ozbiljna.

Inače, na zvaničnom sajtu covid19.data.gov.rs i dalje nema najnovijih podata o broju zaraženih po gradovima i opštinama u Srbiji. Poslednji podaci su ažurirani još 10.juna 2020. godine, dok se podaci o broju osoba u samoizolaciji svakodnevno ažuriraju.

Tako je prema podacima od 13.jula u opštini Doljevac broj osoba u samoizolaciji 25, u Žitorađi 17, Merošini 76, Nišu 363 i Leskovcu 205 lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *