“Lane” Doljevac: Trideset godina brige o najmladjima

Sa prošlogodišnje proslave
Sa prošlogodišnje proslave

Doljevačka predškolska ustanova “Lane” u četvrtak 01.juna, slavi znajačan jubilej 30. godina postojanja. Tim povodom, u Javoj biblioteci u Doljevcu, od 11. časova,  biće održan maskenbal, u okviru programa obeležavanja godišnjice rada. Pre toga, mališani, njih  160, odeveni u raznorazne kostime i maskirani u najrazličitije izmišljene ili stvarne likove, prodefilovaće doljevačkim ulicama.

Inače, predškolska ustanova “Lane”  je najpre radila u sastavu OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu, da bi kasnije nastavila da funkcioniše samostalno, kao i sada.  Danas “Lane” broji 13 pripremnih predškolskih grupa, 3 mešovite i jednu jaslenu.  –Mešovite grupe postoje, kako u matičnoj ustanovi u Doljevcu, tako i u Pukovcu i Orljanu, dok  jaslena grupa, koja obuhvata najmladju decu, funkcioniše  samo u Doljevcu, kaže za naš radio Milkica Stanković v.d. direktora vrtića.

Sadašnji izgled objekta
Sadašnji izgled objekta

A, prema najavama iz doljevačke lokalne samouprave, posle punih 30. godina priprema se rekonstrukcija objekta ustanove u Doljevcu, kako bi se poboljšali uslovi za boravak dece. U planu je da se sa izgradnjom novog obrazovnog kompleksa, koji će, pored predškolske ustanove “Lane”, biti namenjen i za nekoliko odeljenja srednje škole, otpočne na jesen.

Ovako će "Lane" izgledati za dve godine
Ovako će “Lane” izgledati za dve godine

Kako u izjavi za radio Koprijan kaže Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije,  projektno-tehnička dokumentacija je pripremljena, a  obezbedjena je i  gradjevinska dozvola. – Očekujemo da  narednih dana od Ministarstva privrede, a u okviru poziva “Gradimo zajedno”, dobijemo pozitivan odgovor, za učešće  od 50 odsto u sufinansiranju projekta izgradnje ovog obrazovnog kompleksa, kaže Pešič.  Celokupna vrednost radova je 200 miliona dinara, za izgradnju 2000 kvadrata. Planiramo da ove godine obezbedimo polovinu sredstava za grube gradjevinske radove, a da sledeće godine investiciju realizujemo u potpunosti.

Dok se novi objekat bude gradio, deca iz ustanove u Doljevcu biće razmeštena ili u odeljenja ove ustanove u okolnim mestima, ili u adaptirane objekte u Doljevcu, što će se tokom leta precizirati, a jedino što se sada pouzdano zna je da će predškolska grupa biti premeštena u objekat OŠ Vuk Karadžić u Doljevcu.

J.K.

 

One thought on ““Lane” Doljevac: Trideset godina brige o najmladjima”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *