Lazar Pejčić: Crno-bela desetka stiže iz Belotinca

Uspesi sportista sa teritorije opštine Doljevac odavno nisu više neuobičajena vest, niti iznenadjenje i to ne samo za poznavaoce sportskih prilika u našem kraju, već za sve naše stanovnike. Proslavili su nas i Sava Randjelović u vaterpolu i Dijana Stanković u džudou i čitava plejada fudbalskih igrača, poput Aleksandra Živkovića iz Malošišta, Zorana Tasića iz Kočana, Saše Marjanovića iz Pukovca, Nikole Stojiljkovića iz Malošišta, Andrije Živkovića koji svoje korene vuče iz Pukovca. Ali tu su i mlade nade, talentovani  sportisti čije vreme tek dolazi i o čijim će uspesima ne samo ovdašnja, već i šira javnost tek slušati. Polako, ali sigurno svoju stazu ka vrhu gradi još jedno ime – fudbaler Lazar Pejčić iz Belotinca. Ovaj sedamnaestogodišnji mladić član je omladinskog tima FK Partizan i jedan od malobrojnih stipendista kluba, kao i član omladinske fudbalske reprezentacije Srbije.

Fudbalski zanat usavršavao je u lokalnim klubovima za mladje igrače Medijana i Kopernikus Železničar, da bi ga vrlo brzo zapazili i skauti proslavljenog Partizana, čiji dres sa brojem 10 nosi ve’ pune četiri godine. Levak je, igra na poziciji levog i desnog krila i polušpica.

Fudbalski stručnjaci su njegov talenat zapazili još 2013. godine na partizanovom letnjem kampu. Tada je od svih polaznika imao najbolje rezultate, što mu je omogućilo ulazak u ovaj legendarni kub. Dobio je poverenje i skauta poput Dušana Trbojevića i drugih.

Zapažane rezultate i impresivnu igru pokazao je još u kadetskoj ekipi. Debitantski nastup Lazara Pejčića u dresu Partizana takodje je bio uspešan, s obzirom na to da je sa saigračima odneo pobedu nad Real Madridom od 1:0, jer je on bio asistent tog gola. U istom ritmu nastavlja i kao omladinac.– Svakako da je sve ovo bio moj dečački san, od trenutka kada sam odlučio da postanem fudbaler, kaže u izjavi za Radio Koprijan.

Lazar, spada u malu grupu igrača koji dobijaju stipendije kluba, a sa sticanjem punoletstva  svi su izgledi da će potpisati i prvi profesionalni ugovor i to sa svojim omiljenim klubom.

Inače, Lazar već petu godinu aktivno i posvećeno radi na usavršavanju svog talenta u Partizanu.  Uslovima u klubu je zadovoljan i kako ističe trenutno ne planira da svoju bazu menja, bez obzira na interesovanje istaknutih stranih klubova. – Pojedini španski i francuski klubovi iskazali su interesovanje za mene, ali moje je mišljenje da još uvek nije vreme za takve korake, tako da trenutno planiram da ostanem tu gde sam, napominje.

Kao i mnogi fudbaleri pre njega mašta o velikom derbiju, a od uzora posebno ističe Mesija, ali i Nejmara. –Njegov stil igre je zaista poseban i baš zbog toga je u samom vrhu mojih uzora.

Da bi se do vrhunske igre došlo potrebno je još mnogo rada, čega je Lazar svakako svestan, ali i dalje je odlučan u nastojanju da pokaže da je svako odricanje vredno cilja koji ima pred sobom. – Treninzi su zahtevni, odricanja velika, ali ako želiš da budeš profesionalac i dostigneš vrhunski nivo, moraš da kroz sve to prodješ i jasno odrediš prioritete.

Zato je podrška najbližih od velikog značaja, a Lazaru toga svakako ne manjka.  – Zahvalio bih se svojim roditeljima, rodjacima, prijateljima koji mi sve vreme pružaju podršku. Zbog obaveza nisam često u prilici da posetim svoj rodni kraj, ali se sa prijateljima, iako se retko vidjamo, vrlo često čujemo.

Lazar je sa drugovima iz tima trenutno na pripremama, a već početkom avgusta očekuje ih nova sezona u Omladinskoj ligi Srbije.

J.Kozomara/D.Dinić

Foto: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *