Likovna kolonija “Koreni 2017.” u Konjarniku

02Sedma likovna kolonija „Koreni 2017.“  koja će biti održana u naselju Konjarnik, u opštini Žitorađa  od 17.07. do 23.7.2017. godine okupiće, ovoga puta, na jednom mestu 14 umetnika. Inače,  ova Likovna kolonija je internacionalnog karaktera, što znači da će ovo mesto biti domaćin kako slikarima iz naše zemlje, tako i  umetnicima iz Rusije, Slovačke, Makedonije i Srbije, a uporedo sa već afirmisanim akademskim slikarima radiće i učiće deca, mlade nade iz ovog kraja.

Umetnici će stići u Žitorađu u ponedeljak 17.jula, a svečano otvaranje likovne kolonije „Koreni 2017.“  planirano je za utorak, 18.jul, kada će se prisutnima obratiti predsednik opštine Žitorađa i direktor Narodne biblioteke u tom mestu.

Planiran je i niz pratećih manifestacija  sa akcentom na narodno stvaralaštvo i kulturu. Tako će u sredu, 19.jula, posetioci i umetnici  moći da uživaju u letnjem bioskopu na otvorenom. Sledećeg dana planiran je obilazak Jasenice, a nakon toga i kulturno-umetnički program koji izvodi KUD Jasenica. U petak, 21.jula, umetnici će obići manastire i crkve u opštini Žitorađa.

Izložba likovnih dela zakazana je za subotu, od 18.30 sati,  kada će biti i dodeljene zahvalnice svim učesnicima.  Organizator ovog događaja je Narodna biblioteka Žitorađa, a pokrovitelj je lokalna samouprava opštine Žitorađa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *