Magla i poledica jutros u Doljevcu. Epilog – nekoliko saobraćajki, nema žrtava

maglaMagla i poledica na kolovozu jutros pravili su velike probleme vozačima na teritoriji opštine Doljevac, te je bilo i nekoliko saobraćajnih nezgoda, na sreću bez ljudskih žrtava, ali sa znatnom materijalnom štetom.

Na izlazu iz Doljevca, kod mosta na reci Toplici najpre su se sudarili putničko vozilo i autobus, a onda je, nedaleko odatle, prema našim saznanjima  kod JKP došlo do još jedne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Takodje,  bilo je i nekoliko izletanja sa kolovoza, a skoro sve nezgode dogodile su se zbog neprilagodjene brzine stanju i uslovima puta u vreme pojačanog intenziteta saobraćaja izmedju sedam i osam časova, kada je najveći broj ljudi krenuo ka svom radnom mestu. Kako kažu nadležni, u ovo vreme najveći broj nesreća na putevima dešava se zbog slabe vidljivosti, jer u jutarnjim časovima ima magle i sumaglice, kao što je to bio slučaj jutros na području opštine Doljevac. Takodje, s obzirom na to da je bilo i poledice na putevima zbog temperatura koje su bile oko nule, uslovi za vožnju bili su krajnje nepovoljni, a ukoliko se tome pridoda i neprilagodjena brzina i možda nedostatak zimske opreme, pre svega zimskih guma, verovatnoća da dodje do nezgode je velika.

Zbog toga još jednom apelujemo na sve vozače da budu krajnje obazrivi kada sedaju za volan.  Dobra vest je da je tokom dana došlo do porasta temperature, tako da su sada uslovi na putevima daleko povoljniji nego što je to bila situacija jutros.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *