Mališani spremni za sportsko nadmetanje u Orljanu

Sportske igre dece u organizaciji predškolske ustanove “Lane” iz Doljevca, prve takve vrste, biće održane u petak 18. maja na igralištu u Orljanu, sa početkom od 10 časova. Preko 180-toro dece, koja pohadjaju vrtić “Lane”, uzeće učešća na ovoj sportsko-zabavnoj manifestaciji, rekla je radio Koprijanu direktorka ustanove Milkica Stanković. Deca će se nadmetati u više zanimljivih sportskih disciplina, poput skakanja u džaku, nošenja kofica sa vodom, nadvlačenja konopca, skakanja u dalj i tome slično.

  • Sportske igre počeće na fudbalskom terenu u Orljanu u 9:30 sati. Uz finansijsku pomoć roditelja mi smo kupili majice i kačkete za mališane i svaka grupa ima svoju boju. Deca će se takmičiti u pet sportskih nadmetanja, a prvi će na teren izaći mališani iz meštovitih grupa – rekla je u izajvi za radio Koprijan Milkica Stanković.

Prema njenim rečima, deca su već sa svojim vaspitačima, proteklih dana, vežbala nabacivanje obruča, skakanje u džaku i nošenje kofica sa vodom tako da se nada da će ovo nadmetanje proteći u najboljem svetlu. Kako kaže sportske igre su osmislili jer roditelji imaju sve sve manje vremena za sportske aktivnosti sa decom, pa će ove igre biti jedan vid podstreka za roditelje i decu da se više fizički aktiviraju.

  • Svi su oni pobednici na toj manifestaciji, ali za najbolje smo pripremili prigodne poklone iznenađenja. Tog dana za mališane biće obezbeđena i užina – kazala je Milkica Stanković.

Nakon ovog sportskog takmičenja, 1.juna, mališane očekuje i tradicionalni maskenbal, koji ova ustanova godinama unazad uspešno organizuje.

  • Ove godine odlučili smo da, uz pesmu i igru, predstavimo razna zanimanja. Neke predškolske grupe biće muzičari, neki baštovani, kuvari, lekari i slično – ističe direktorka.

Defile učesnika maskenbala biće već dobro poznata maršuta od vrtića u Doljevcu do Javne biblioteke  gde će biti i održan sa početkom u 11 sati.

A, zatim 11.juna biće ogranizovana i zanimljiva igranka predškolaca u Pukovcu.

  • Ova igranka biće zanimljiva po tome jer će sve grupe igrati istu koreografiju, zajedno, a plesni koraci biće izvedeni uz sedam dečjih pesmica –ističe Milkica Stanković.

Ona je apelova na roditelje da imaju razumevanja za ovako zgusnut raspored dešavanja jer se ova ustanova trudi da osmisli nove sadržaje i dešavanja kako bi se deca radovala i družila.

  • Poznato mi je da  je ovo jedno veliko optereće za roditelje, pogotovu za one koji rade i koji će morati da odvoje jedan dan kako bi decu doveli na ova dešavanja, ali mi ćemo se truditi da sledeće godine rasteretimo kalendar aktivnosti  – rekla je na kraju direktorka Milkica Stanković.

M.Jovanovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *