Mališani u Pukovcu obeležili Svetski Dan planete

Predškolska grupa u Pukovcu  juče je na zanimljiv i edukativni način obeležila 22.april, Dan planete Zemlje. Vaspitačice su pripremile odgovarajuće kostime za ovu priliku i organizovale eko-maskenbal. Učestvovale su dve predškolske grupe kao i deca iz meštovite grupe.

Kako kažu ideja je bila da deci približe značaj očuvanja životne okoline i da u najranijem dobu steknu znanja i navike o zaštiti prirode.

Tokom nedelje tema za rad sa decom  bila je “Čuvajmo planetu”.

Pored razgovora, recitacija, i prigodnih tekstova koje su sa decom obrađivale, juče su im pročitale Eko priču o zagađenom seoskom potoku.

Deca su je prepričavala i samostalno donosila zaključak da treba da brinu o svojoj životnoj sredini i davala predloge šta možemo učiniti da živimo u zdravijem okruženju.

Motivisane zaključcima deci su  pripremile odgovarajuće kostime i organizovale eko-maskenbal.

Deca i vaspitačice su bili ekolozi i pobrinuli se za svoj omiljeni kutak za igru, dvorište vrtića. Sredili su  dvorište, a potom i slušali i pevali pesme o očuvanju planete.

Tokom akcije sređivanja dvorišta i edukativnih priča dogovorili su se  da eko poruke koje su juče čuli i upamtili prenose roditeljima, komšijama i svakom koga vide da zagađuje okolinu.

Deca će sa roditeljima odraditi kod kuće reciklirajuću kreativnu radionicu i izraditi po jednu igračku. Inače, ova radionica bi se realizovala u vrtiću, ali zbog epidemioloških mera koje su na snazi, biće kod kuće, a deca će doneti svoje kreacije.

Predškolci  su u kostimima na kraju prodefilovali ulicama Pukovca i preneli snažnu poruku da očuvamo svoju okolinu i planetu.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *