Malošište: Akcija “Čepom do osmeha” sve masovnija

Akcija Čepom do osmeha  koja je postala sinonim humanosti i brige o bolesnim članovima našeg društva, ali i brige o prirodi i dalje se nesmanjenim tempom realizuje i u obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine Doljevac. Djaci OŠ “Vuk Karadžić” odeljenja u Malošištu sakupili su u predhodnom periodu deset džakova plastičnih čepova, a s obzirom na to da, na sreću, u njihovoj školi nema bolesne dece kojima je potrebna pomoć u vidu nekog medicinskog pomagala, koja se kupuju novcem dobijenim od reciklažnih centara, plastičnu ambalažu predali su fondaciji “Čepom do osmeha”, koja će pomoć usmeriti tamo gde je najpotrebnija.

Ova akcija, koja se već tri godine sprovodi i u našoj školi, sve je popularnija i  masovnija, što govori u prilog tome da su naši djaci jako svesni potrebe da pomognu svojim vršnjacima, bilo da su to bolesna deca iz njhovog okruženja ili neko dete koje ne poznaju, ali kome ovakav vid pomoći i podrške puno znači.  Juče smo predali deset džakova, a već danas nastavljamo da sakupljamo plastične čepove. Jako mi je drago što su deca u ovu akciju uključila i svoje porodice, rodjake, komšije i tako doprinela njenoj masovnosti, a naravno i mi kao učitelji i nastavnici svojim primerom im dajemo podršku, kaže u izjavi za radio Koprijan učiteljica škole u Malošištu, Danijela Mitrović.

Inače, uloga ove akcije je dvostruka. Ne samo što se pomaže bolesnima, što je njen primarni cilj, nego se i brine o okolini, jer se plastični čepovi ne bacaju, nego sakupljaju i recikliraju.-Naša deca takodje pokazuju, na praktičnom primeru, da su usvojila sve ono o čemu na času Čuvara prirode govorimo, a to je potreba da se uvek i u svakoj prilici mora brinuti o životnoj sredini.

Akcija Čepom do osmeha je jedna od najmasovnijih i najdugotrajnijih humanitarnih akcija u našoj zemlji, a već nekoliko godina unazad i u našoj opštini mnoge ustanove, institucije i pojedinci u njoj aktivno učestvuju. Do sada je jedan naš bolesni sugradjanin, novcem obezbedjenim na ovaj način dobio  invalidska kolica i drugu neophodnu medicinsku opremu.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *