Mame penzionere besplatnim pregledima, pa im prodaju bezvredne proizvode po paprenoj ceni, zabeleženi i slučajevi u Doljevcu

Nasrtljivih prodavaca koji na sve načine, dozvoljene i nedozvoljene, pokušavaju da prodaju svoju robu lakovernim kupcima, poslednjih godina je sve više, a žalbe prevarenih  sve učestalije. Stalni telefonski pozivi i nudjenje „mačke u džaku“, pozivi na tribine o zdravlju, obećavanje besplatnih ručkova ili besplatnih zdravstvenih pregleda, nakon čega po pravilu sledi prodaja robe, samo su neki od načina da se proda odredjeni proizvod za koji se kasnije uglavnom ispostavi da ste ga papreno platili ili da vam u stvari i nije bio potreban. Sa ovakvim iskustvima susreo se i veliki broj potrošača sa teritorije opštine Doljevac, a zabrinjava to što se u poslednje vreme na ovaj način varaju uglavnom penzioneri, koji nasedaju na priče o besplatnim zdravstvenim pregledima.

Naime, kako kažu neki od kupaca koji su prisustvovali ovakvim dogadjajima, a nakon toga gorko zažalili, sve uglavnom krene bezazleno, telefonskim pozivom na fiksni telefon i ponudom bez obaveze. Zbog radoznalosti, dokolice ili želje da nekome ko je odlučio da ode na tribinu, koje se uglavnom održavaju u  nekoj od lokalnih kafana ili restorana, prave društvo, starije stanovništvo  prihvata poziv. Još ukoliko im se ponudi zdravstveni pregled, koji mahom uključuje merenje krvnog pristiska, analize krvi, EKG pregleda, retko ko odbije, čime pravi prvi i najbitni korak i nesvesno pristaje da bude uvučen u ovaj trgovački trik.

U Centru za zaštitu prava potrošača Forum iz Niša kažu povodom ovakvih slučajeva, da se učestali telefonski pozivi nasrtljivih prodavaca, kose sa Zakonom o zaštiti potrošača. – Za ovakve prekršaje predvidjena je kazna od 300.000 do 2 mliona dinara, medjutim nemam informaciju da  je iko do sada bio kažnjen zbog toga, kaže Jovan Jovanović, predsednik Foruma.

Kako dodaje Jovanović nema načina da se od toga u potpunosti zaštitite, jer čak  i ukoliko nadležnima prijavite nasrtljive promotere, uglavnom nemate podatke o tome ko vas je zvao i na koga treba da se žalite, a kada pozovete broj sa koga vam je upućen poziv niko se ne javlja, što kako dodaje, pokreće potrebu  da se sa telefonskim operaterima  postigne dogovor da se ova sfera trgovine dodatno kontroliše kako bi se potrošači zašitili. – Jedino što  možete je da jasno stavite do znanja promoterima koji vas zovu da to više ne rade, jer ne želite ništa da kupujete.

S druge strane što se tiče tribina, koje su, ispostavi se na kraju, pandan za prodaju robe, situacija je malo komplikovanija. – Niko vas nije prisilio da odete na promociju, to je bila vaša odluka. Znate, ni jedan zakon ne može da vas zaštiti, ukoliko se najpre sami ne štitite od prevaranata. Nemojte biti lakomisleni, nego pre svake kupovine razmislite da li vam odredjeni proizvod treba i imate li para da to platite, mada je prvenstveno naš  savet da ne odlazite na ovake promocije.

Inače, putem ovih dobro izrežiranih predstava kojima se nude besplatni zdravstveni pregledi koji to zapravo nisu, već su u pitanju prezentacija i prodaja različitih proizvoda, prodaje se skoro sve, od krema za lice, preko kapsula, pa i neregistrovanih pomoćnih lekovitih sredstava, čije blagotvorno dejstvo nije dokazano, do raznih medicinskih uredjaja, koji navodno pročišćavaju vazduh i vodu, pa čak i vrše detoksikaciju organizma.

Ovakve prodaje tako su dobro osmišljene da kupac koji nema para ni za osnovne životne potrebe, kupuje razne bespotrebne  preparate i to po basnoslovnim cenama. Za prisutne se organizuju lutrije, gde se samo odredjenom broju „najsrećnijih“ pruža mogućnost da kupe neku robu po „povoljnijoj“ ceni, nego što se ona može naći na tržištu. Kako dodaju naši sagovornici koji su prisustvovali ovakvim okupljanjima, većina njih postane svesna šta je uradila tek kada im novac iz džepa bude izvučen ili nakon što potpišu ugovor za kupovinu i odu kući. – Zakon medjutim daje potrošaču pravo da se čak i ukoliko je preuzeo ugovornu obavezu, predomisli u roku od 14 dana od dana kupovine, medjutim retko koji prodavac će kupcu reći za tu mogućnost, a u ovim prodajama van sediša firme dodatni problem je i taj što, kad se sve završi i ne znate kome da se obratite za reklamaciju, ističe Jovanović.

Zato, kako kaže naš sagovornik iz Foruma, najpre morate imati u vidu da u današnje vreme ništa nije besplatno i da iza svake priče da ćete gratis dobiti ovo ili ono, stoji neka skrivena namera.

J.Kozomara

 

Foto: Ilustracija (Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *