Maratonac iz Žitorađe trči svoju prvu trku

Na slici Srdjan Jovanović

Na slici Srdjan Jovanović

Tridesetjednogodišnji Srdjan Jovanović iz Žitorađe ,u nedelju 4. juna trčaće u Vranju polumaratonsku trku , koja se održava po prvi put u tom gradu. Inače Jovanović se za ovu trku pripremao skoro tri meseca , i kaže da mu je cilj da sledeću trku u Kruševcu trči maraton, i tako ostvari svoju dugogodišnju želju. Ovaj  momak iz Žitorađe je ranije igrao veliki fudbal i nastupao za FK Žitorađa i FK Svetlost iz Badnjevca ali i još neke lokalne timove. Trka je humanitarnog karaktera – sav novac od strane takmičara i sponzora biće uplaćen na namenske račune i biće korišćen za lečenje Vranjanca Marka Zlatanovića  i Vranjanke Miljane Ristić Stanković .

Za sada je prijavljeno oko 400 trkača, a trku će otvoriti naš olimpijski reprezentativac Anđelko Rističević.

Prema rečima organizatora, pored promovisanja zdravog načina života i razvijanja sportskog duha, cilj ovog događaja je i promovisanje turističke ponude Vranja, pa će posetioci na dan trke moći besplatno da posete Narodni muzej i Muzej kuću Bore Stankovića. Organizatori trke su  Atletski klub Vranjski maratonci i Turistička organizacija grada Vranja, pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>