home Društvo, Vesti Ministar kulture Vladan Vukosavljević u utorak u Javnoj biblioteci u Doljevcu

Ministar kulture Vladan Vukosavljević u utorak u Javnoj biblioteci u Doljevcu

Rekonstruisani objekat Javne biblioteke u Doljevcu sutra će i zvanično biti priveden nameni, a već u utorak 24.decembra od 12 časova doljevačku ustanovu kulture posetiće ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević sa saradnicima, s obzirom na to da je iz tog ministarstva stiglo 10 miliona dinara za ove radove. Lokalna samouprava izdvojila je dodatnih 2,6 miliona dinara.  Uloženim novcem uredjen je eksterijer i enterijer dogradjenog sprata, a radovi su trajali 110 dana. Izvodjač radova je Invest gradnja iz Leskovca. Inače, projekat je realizovan na konkursu Gradovi u fokusu, a aplicirale su lokalne samouprave.

Takodje, što je jako bitno konačno je rešeno i pitanje centralnog grejanja, jer je zagrevanje  kompletnog objekta, naročito velike sale u ranijem periodu, tokom zimskih meseci, predstavljalo veliki problem.

Postoje najave, kako je Radio Koprijanu rekao direktor biblioteke Bogi Mitić da se i u narednom periodu, nastavi sa sličnim aktivnostima, misleći pre svega na modernizaciju bioskopske sale, te se kako ističe, nada da će kod resornog ministra naići, kao i do sada, na razumevanje i podršku.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *