Ministarstvo kulture pomoglo Biblioteku u Žitorađi sa 500 novih knjiga

bibliotekaNarodna biblioteka u Žitorađi dobila je ovih dana od Ministarstva kulture nove knjie i obnovila svoj knjižni fond. Svoje čitaoce obradovala je sa 500 novih naslova.

Od ponuđena 2224 naslova od 212 izdavača i distributera, Biblioteka je napravila sopstveni izbor naslova u vrednosti odobrenih sredstava od strane Ministarstva kulture.

Prema rečima bibliotekara, ove godine ta sredstava iznose 230 hiljada dinara, dok je prošle godine iznos bio 265 hiljada. Pre dve godine, 2014, iznos sredstava bio je 493 hiljade dinara.

-Zbog manjka sredstava, naš izbor sveo se na popunu dečjeg fonda, lektiru za osnovnu i srednju školu, enciklopediju i beletristiku. Obzirom da u budžetu Biblioteke već nekoliko godina unazad nema stavke za kupovinu i nabavku knjiga, i ovaj znak pažnje i pomoć Ministarstva kulture od velikog je značaja za našu malu ustanovu i sredinu, slažu se bibliotekari.

Knjige su već počele da stižu, a u narednom periodu Biblioteka će dobiti svih 500 naslova. Žitorađanima ostaje samo da čitaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *