Ministarstvo pravde dodelilo sredstva za opremanje škola u Doljevcu

Ministarka pravde Nela Kuburović uručila je juče u Narodnom muzeju Srbije ugovore  o dodeli sredstava prikuplјenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta za 150 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravlјa, kulture, prosvete i socijalne zaštite u ukupnoj vrednosti od 470 miliona dinara.  Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Doljevcu dobila je sredstva za kupovinu nameštaja za učionice i kabinete, a takođe ova sredstva biće iskorišćena i za opremanje Obrazovnog centra u Doljevcu.

Ministarka pravde je istakla da je ove godine za 22 projekta iz oblasti socijalne zaštite dodelјeno 69.971.817 dinara i to za sedam gerontoloških centara, pet centara za decu i lica ometena u razvoju, ustanove za negu odraslih i starih i druge, a da je za prosvetne ustanove – 65 škola i vrtića dodelјeno 142.111.901 dinar.

Ugovore o dodeli sredstava prikuplјenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, a za opremanje školskih objekata, potpisali su predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić i direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu Goran Ilić.

Za kupovinu nameštaja i opreme za novoizgrađeni Obrazovni centar u Doljevcu Ministarstvo pravde izdvojilo je 3.200.000 dinara, a za osmoletku u Doljevcu 2.300.000 dinara.

Kako kaže generalni direktor  doljevačke škole Goran Ilić već ovih dana biće pripremljena dokumentacija i raspisana javna nabavka.

  • Novac koji smo dobili od Ministarstva pravde iskoristićemo za kupovinu školskog nameštaja za učionice i kabinete, tako kada bude rekonstruisana i adaptirana škola u Doljevcu, učenici će pored novih učionica imati i nov inventar- rekao je Ilić u izjavi za radio Koprijan.

Ministarka Kuburović je podsetila da je u pitanju četvrti Javni konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta, a da je u protekle četiri godine dodelјeno ukupno 1,6 milijardi dinara za 445 projekata.

Kuburović je ukazala i da Ministarstvo pravde, čija je Komisija sprovela konkurs, kontinuirano prati sprovođenje projekata, budući da je svaki korisnik u obavezi da novac utroši u određenom roku i podnese izveštaj Komisiji o tome.

Uručenju ugovora prisustvovali su i ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlјa Zlatibor Lončar, ministar kulture i informisanja Vladan  Vukosavlјević, kao i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

M.Jovanović/ foto Ministarvo pravde

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *