Mladići iz Čečine nastavljaju uređenje javnog prostora u naselju

Uz podršku i pomoć MZ Čečina i JKP Doljevac mlađi meštani Čečine, nakon postavljanja ograde u školskom dvorištu, nastavili su uređenje javnih površina u selu. Nedavno je grupa mladića iz Čečine, nakon čišćenja jednog dela divlje deponije, napravila uređen prostor nadomak fudbalskog terena i postavljena je ulična rasveta. Kako kažu, cilj im je da srede, godinama unazad prostor koji je služio kao divlja deponija, i da ostali deo do obale Južne Morave očiste i da naprave deo koji će služiti za šetnju, odmor i rekreaciju.

Postavljanje rasvete na ulazu u naselje

Njihovim nesebičnim zalaganjem napravljene su četiri drvene klupe, dve su postavljene, a u narednom periodu i ostale će dobiti svoje stalno mesto. Takođe, postavljeno je 6 uličnih svetiljki, pet u nizu pored klupa, a šesta je nadomak svlačionice kod fudbalskog terena. Prostor je uređen, smeće je očišćeno, a rastinje i trava pokošeno, postavljena je i tabla sa obaveštenjem da meštani na ovom prostoru ne bacaju smeće i građevinski otpad.

Nakon uređenja postavljena je tabla o zabrani bacanja smeća

U planu je i zamena starih i pokvarenih reflektora na betonskom igralištu za mali fudbal, a akcija je naišla na pozitivne reakcije u naselju, pa su pojedini meštani dali novac i kupili 4 nova reflektora.

Još dve klupe čekaju svoje mesto posred Morave

Kako kažu momci iz Čečine ideja je da se prostor od mosta do ulaza u selo kompletno uredi i da nalikuje na šetalište ili kej. U narednom periodu trudiće se da obezbede sadnice lipe koje će biti posađene celom dužinom ovog puta.

Nesebično su učestvovali u radovima prilikom postavljanja stubova za ogradu oko školskog dvorišta, a kako ističu sledeće nedelje biće postavljena i žica, pa će đaci biti bezbedniji dok se igraju na školskom terenu.

Dodaju da im je cilj da uz pomoć JKP Doljevac očiste divlje deponije koje se nalaze na ulazu u naselje i duž obale Južne Morave, ali i dugogodišnju koja je na brdu i da postavljanjem tabli sa obaveštenjem da je zabranjeno bacanje smeća, nauče meštane da poštuju i čuvaju svoju okolinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *