Mogućnost poplava u opštini Doljevac minimalna

Obilne padavine koje se najavljuju ovih dana, ne bi trebalo da naprave veće probleme teritoriji opštine Doljevac, tako da prema trenutno dostupnim informacijama, ovaj kraj nije ugrožen od izlivanja reka, rečeno je Radio Koprijanu u lokalnoj samoupravi. Bez obzira na to nadležne službe su u pripravnosti i situacija na terenu se intenzivno prati. Juče je održana i sednica Štaba za vanredne situacije opštine Doljevac.

Padavine se inače najavljuju kako za danas, tako i za sutra. Prema prognozama meteorologa, danas će biti najhladniji i najkišovitiji dan ovog meseca. Oblaci koji su prethodnih dana pravili velike probleme u Hrvatskoj i BiH stigli su do Srbije.Do kraja dana i u noći ka sredi na području Srbije ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 mm, lokalno i oko 60 mm.

Iz RHMZ takodje upozoravaju da će na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave od 14. do 17. maja vodostaji biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Na snazi je narandžasti meteo alarm u celoj državi, i to zbog kiša, što znači da vreme jeste opasno. Takođe, vreme je potencijalno opasno u nekim krajevima zbog grmljavine.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *