Nagradjeni najbolji djaci OŠ “Vuk Karadžić”, djak generacije Andrea Stanković iz Malošišta

Danas je za najbolje djake završnog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ organizovan prijem u školi uz podelu Vukovih, kao i diploma Dositej Obradović, ali i drugih vrednih nagrada. Ove godine naša škola iznedrila je 14 vukovaca, odnosno djaka koji školu završavaju sa svim peticama i 21 dobitnika Dositejeve diplome, odnosno učenika koji su zauzeli neko od prva tri mesta na takmičenjima.

Djak generacije odeljenja u Doljevcu je Novak Cenić iz Kočana učenik odeljenja 8/3, vukovac i dobitnik diplome Dositej Obradović za srpski jezik, u Pukovcu je to Veljko Stanković iz odeljenja 8/5, takodje dobitnik Vukove diplome i nagrade Dositej Obradović za srpski jezik i književnost.  Djak generacije u Belotincu je Ema Stojanović iz 8/9 vukovac i dobitnik Dositejeve diplome za srpski jezik i tehniku i tehnologiju, a u Malošištu Andrea Stanković iz 8/6, vukovac koji se može pohvaliti Dositejevim diplomama sa srpski i engleski jezik, matematiku i hemiju. Andrea je samim tim djak generacije u opštini Doljevac za školsku 2022/2023.godinu.

Najbolji su nagradjeni i sezonskim ulaznicama za doljevački Akva park, knjigama, a najbolja medju najboljima, odnosno djak generacije na nivou cele opštine i novčanom nagradom. Svečanost za najbolje učenike, njihove profesore i roditelje upriličili su, recitovanjem stihova i podelom svojih knjiga, profesori i pesnici Danijela Stojanović i Vlasta Cenić.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *