Najnoviji presek: U opštini Doljevac nema registrovanih slučajeva zaraze covidom19, u Žitoradji tri, Merošini pet, zatvara se Čair

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji opštine Doljevac nije bilo registrovanih slučajeva zaraze virusom covid19, dok prema podacima za utorak broj inficiranih je uvećan za dva, te je ukupno do sada obolelih na teritoriji opštine Doljevac 66.

U Žitoradji, prema najnovijim podacima otrkivena su još tri slučaja covida19 i sada je njihov ukupan broj 25.

Opština Merošina je imala opet značajno povećanje, pa je registrovano još pet novoobolelih, što je ukupno 52.

Prema današnjem preseku po sedam novih slučajeva beleži se u Prokuplju i Aleksincu, tako da Prokuplje ima 106 obolelih, a Aleksinac 141.

Inače, kako smo saznali, iz dobro upućenih izvora, na teritoriji opštine Doljevac jedan broj obolelih koji su bili smešteni u privremenim bolnicama otpušten je na kućno lečenje. U kućnoj izolaciji, podsećamo imaju obavezu da borave još 14 dana.

Da se situacija na jugu zemlje poboljšava pokazuje sve manji broj pacijenata u privremenim bolnicima, pa će nakon nešto više od 20 dana koliko su u njoj boravili pacijenti pozitivni na virus korona sa lakšom kliničkom slikom, privremena bolnica u hali “Čair” i hotelu kraj nje danas biti zatvorena i stavljena u stanje mirovanja, rekao je šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *