Najtežu lubenicu na Bostanijadi u Mekišu od 18,6 kg proizveo je Nemanja Živković iz Mekiša

Lubenicu tešku 18,6 kilograma proizveo je ove godine Nemanja Živković iz Mekiša što mu je donelo titulu poljoprivrednika sa najtežom lubenicom na ovogodišnjoj Bostanijadi održanoj upravo u njegovom rodnom selu. Najtežu dinju od 8 kilograma i 850 grama proizveo je Milan Stojković takodje iz Mekiša. Najsladju lubenicu imao je Vladica Zdravković iz Mekiša, dok je Dejan Grozdanović iz istog sela proglašen za najboljeg poljoprivrednog proizvodjača.

U toku večeri, u zabavnom delu programa ovogodišnje Bostanijade, 22. po redu, birala se najlepša devojka, a tu titulu ponela je  Sara Stojanović iz Mekiša, koja je proglašena za MISS Bostanijade, prva pratilja je Danica Bejatović iz Bojnika, druga pratilja Maja Radulović iz Prokuplja, a MISS šarma Anđela Miljković iz Bojnika.

Svi pobednici su nagradjeni, a za posetioce, njih nekoliko hiljada, organizatori su obezbedili i koncert folk zvezde Aleksandre Mladenović. Nastupali su i ovdašnji poznati vokalni solisti, kao i KUD-ovi.

Manifestacija je održana u okviru Miholjskih susreta sela opštine Doljevac, koje je podržalo Ministarstvo za brigu o selu. Pokrovitelj Bostanijade bila je Opština Doljevac, a organizatori Mesna zajednica Mekiš i Javna biblioteka Doljevac.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *