Naši mladi šahisti pokazali odlično znanje na takmičenjima

Opštinsko i Okružno takmičenje u šahu iznedrilo je nove mlade nade u našem kraju i pokazalo da su talenti svakako tu, samo ih treba pronaći, motivisati i podsticati na dalji rad i usavršavanje. Stecište šahista bilo je selo Šarlinac gde je nedavno održano pojedinačno Opštinsko kadetsko prvenstvo. Na mešovitom turniru igrano je po Bergerovom sistemu.

U kategoriji do 8 godina pobednik je Darija Mitrović, učenica 2.razreda, u kategoriji do 10 godina pobednik je Nadja Ðorđević iz Čečine, a do 12 godina prvi je Ilija Škrijelj, učenik 5. razreda iz Doljevca.Do 14 godina pobednik je Andrej Useinović, učenik 7.razreda iz Šarlinca. Drugi je Vuk Stamenković iz Doljevca. Svi oni  učenici su OŠ “Vuk Karadžić” i Šahovske škole “Koprijan”.

Okružno takmičenje održao je u Niškoj Banji, u Školi Ivan Goran Kovačić, a prema rečima ovdašnjih šahista, naši predstavnici Ilija Škrijelj i Andrej Useinović, pokazali su zavidno umeće i ostvarili zadovoljavajući plasman. S obzirom na to da su ovo bili prvi nastupi kadeta sa teritorije opštine Doljevac, očekivanja su da će naredne godine doneti još bolje rezultate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *